Wie

Groep Orthopedie AZ St-Lucas

Dr. Van der Bracht, Dr. Van Ovost, Dr. Verniers, Dr. Cleymans, Dr. Van Lerbeirghe, Dr. Verjans, Dr. Libbrecht, Dr. De Kesel, Dr. Liekens en Dr. Schepens (vlnr)

Dr. Van der Bracht Hans werd geboren in Gent. Na zijn studies geneeskunde specialiseerde hij in de orthopedische chirurgie en traumatologie. Hij studeerde in 2010 af als Orthopedisch chirurg aan de UGent onder leiding van Prof. Dr. R. Verdonk. Daarna heeft hij zich in 2010 en 2011 verder gespecialiseerd in de schouderchirurgie. Gedurende deze periode volgde hij hiervoor een fellowship in the "Cape Shoulder Institute" bij Dr. Joe de Beer. Dr. Joe De Beer is één van de meest gerenomeerde schouderchirurgen op wereldvlak. Dr. Joe de Beer heeft vooral bijgedragen aan de ontwikkeling van de schouderarthroscopie (kijkoperatie) en de behandeling van recidiverende schouderinstabiliteit (schouderluxaties).


Dr. Van der Bracht heeft de eerste 4 jaar van zijn carrière in de orthopediegroep van het Sint-Augustinus ziekenhuis in Wilrijk en het AZ Sint-Jozef in Malle gewerkt. In de orthopediegroep werkte hij in een team van 3 schouderchirurgen. Daarnaast werkte Dr. Van der Bracht gedurende zijn verblijf in Zuid-Afrika en de eerste jaren van zijn carrière aan zijn doctoraat. Op 13 maart 2015 behaalde hij de titel van doctor in de gezondheidswetenschappen aan de gentse universiteit.. Dr. Van der Bracht geeft hij regelmatig wetenschappelijke presentaties in binnen en buitenland.


Sinds 1 januari 2016 maakt Dr. Van der Bracht deel uit van een team van 9 orthopedische chirurgen werkzaam in het AZ St-Lucas ziekenhuis in Gent. Samen met Dr. Philippe Verniers legt hij zich toe op de behandeling van schouderproblemen. Naast de raadpleging in het AZ St-Lucas in Gent is er ook de mogelijkheid tot raadpleging in de polikliniek in Zelzate en in de privépraktijk te Lokeren.


Dr. Van der Bracht legt zich exclusief toe op de diagnose en behandeling van schouderproblemen. Deze superspecialisatie maakt het mogelijk om een schouderprobleem met de nodige grondigheid en met de juiste expertise aan te pakken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de meest recente technieken om uw schouderprobleem te behandelen. Alvorens de juiste behandeling kan gestart worden is het eerst en vooral belangrijk om de juiste diagnose te stellen. Dr. Van der Bracht zal hiervoor steeds een uitgebreide anamnese afnemen, de schouder onderzoeken en bijkomende onderzoeken (RX, echografie, CT, MRI) aanvragen om de juiste diagnose stellen. Nadien kan dan de behandeling gestart worden. In de meeste gevallen zal eerst een conservatieve (zonder operatie) behandeling gevoerd worden. In sommige gevallen zal het enkel mogelijk zijn op het probleem op te lossen met behulp van een operatieve behandeling.


Dr. Van der Bracht is gespecialiseerd in het uitvoeren arthroscopische (via kijkoperatie) schouderchirurgie. Door gebruik te maken van moderne arthroscopische technieken is het mogelijk om via een kijkoperatie de rotator cuff terug te gaan hechten, de schouder opnieuw te stabiliseren of een kraakbeenbehandeling uit te voeren. Daarnaast is Dr. Van der Bracht gespecialiseerd in het uitvoeren van "open" schouderoperaties zoals  het plaatsen van schouderprotheses of het uitvoeren van osteosyntheses (behandeling van breuken). Bij het plaatsen van een schouderprothese maakt Dr. Van der Bracht gebruik van een spiersparende techniek. Bij deze methode zullen er geen spieren worden losgemaakt waardoor er na de operatie onmiddellijk mag gestart worden met oefenen. Hierdoor hoeft het dragen van een  draagdoek tot het minimum beperkt te worden. 

Copyright @ All Rights Reserved